Μειωτική / Ανόρθωση Στήθους

Μειωτική / Ανόρθωση στήθους

Εδώ ο Πλαστικός Χειρουργός, εκτός από την αισθητική αποκατάσταση του στήθους, αποκαθιστά και ένα πρόβλημα υγείας, διότι το μεγάλο βαρύ στήθος πολλές φορές προκαλεί αλλοιώσεις στη σπονδυλική στήλη που εκδηλώνονται με σειρά ενοχλήσεων (πόνος στην πλάτη, στον αυχένα), προκαλεί επίσης συχνές μυκητιάσεις στην υπομαστική πτυχή, ενώ μπορεί να αποτελέσει και παράγοντα που προδιαθέτει σε κακοήθεια.Η πείρα έχει αποδείξει ότι το προβληματικό στήθος επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία της γυναίκας στον ίδιο βαθμό που η φαλάκρα επηρεάζει τον άντρα.

Πριν από την επέμβαση λαμβάνεται ένα πλήρες ιστορικό της ενδιαφερόμενης, η οποία και ενημερώνεται για τη διαδικασία του χειρουργείου και τη μετεγχειρητική πορεία. Για τις γυναίκες άνω των 40 ετών συστήνεται πριν το χειρουργείο μαστογραφία.

Η συγκεκριμένη επέμβαση που συνιστάται σε μειωτική και ανόρθωση στήθους (Reduction mammaplasty) επαναφέρει το γυναικείο στήθος στη σωστή του θέση αφαιρώντας ό,τι περισσεύει από το μαστό δίνοντάς του έτσι το σωστό σχήμα και μέγεθος.

Μειωτική / Ανόρθωση στήθους

Στιγμιότυπο 2016-01-24, 10.49.38 μμ Μειωτική / Ανόρθωση στήθους Μειωτική / Ανόρθωση Στήθους             2016 01 24 10

Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση και διαρκεί τρεις ώρες περίπου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα στητό, σωστό σε όγκο και σε σχήμα στήθος. Τα σημάδια της επέμβασης βρίσκονται σε τέτοια θέση, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτά από ένα τρίτο μάτι. Με το πέρασμα του χρόνου τα σημάδια φαίνονται ελάχιστα και παραμένει μόνο η εικόνα ενός καλαίσθητου, επιθυμητού στήθους. Η παραμονή στη κλινική διαρκεί μία ημέρα. Στη συνέχεια, η χειρουργηθείσα εξέρχεται φορώντας ένα συγκεκριμένο στηθόδεσμο επί 24ώρου βάσεως για διάστημα ενός μηνός. Σ΄αυτόν το μήνα πρέπει να αποφεύγονται κατά το δυνατό οι χειρωνακτικές εργασίες. Μετά το μήνα μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της στους κανονικούς της ρυθμούς. Τα μετεγχειρητικά ενοχλήματα είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Μετά το χειρουργείο δεν υπάρχει πρόβλημα σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν.

Μειωτική / Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους σε αριθμούς:mewtiki-2 Μειωτική / Ανόρθωση στήθους Μειωτική / Ανόρθωση Στήθους mewtiki 2

 • 3 είναι οι ώρες διάρκειας της επέμβασης
 • 1 είναι η μέρα παραμονής στην κλινική
 • 1 είναι ο μήνας που πρέπει να φοράει τον ειδικό στηθόδεσμο η χειρουργηθείσα